Vermijd lange wachttijden! Maak eerst een afspraak voor je een bezoekje brengt aan Handiri Cars.

FAQ

Wat is de levertermijn voor een wagen die in voorraad is?

Dit hangt zeer sterk af van de status van het dossier van het gewenste voertuig.
Alvorens de wagen wordt afgeleverd met de noodzakelijke Belgische boorddocumenten, dient de wagen een homologatieprocedure te ondergaan. Deze neemt in België helaas een 5-tal weken in beslag.

Wil dit dan zeggen dat ik altijd moet wachten?

Uiteraard zijn wij hierop voorzien.

Wij hebben altijd enkele exemplaren staan die reeds bovenstaande procedure hebben ondergaan en klaar staan voor levering en/of inschrijving.

Kan ik à la carte een wagen bestellen? Wat is de levertermijn?

De levertermijn voor “bestelling op maat” hangt af van de beschikbaarheid in de USA. Gemiddeld bedraagt de levertermijn voor een “Factory Order” 12 weken.

Het zou ons wel sterk verbazen dat jouw droomwagen niet terug te vinden is, binnen ons gigantisch aanbod.

Hoe lang is de offerte geldig?

Aangezien onze auto’s rechtsreeks worden geïmporteerd vanuit de USA, is de prijs afhankelijk van de dollarkoers. De genoemde offerteprijs is gebaseerd op de wisselkoersen op datum van plaatsbezoek en/of aanvraag.

Door de recente uiterst ongewone stijging van de USD zijn we niet in de mogelijkheid onze prijzen te garanderen alvorens er een bestelbon word ondertekend. Offerte is geldig zolang de voorraad strekt.

Zodra de bestelbon word ondertekend geniet je van een prijs-garantie.

Geniet ik altijd van een “Package Deal”?

“Package deal” is enkel geldig bij aankoop van de wagen zoals geconfigureerd in zijn volledigheid.

Zodra er één van vermelde opties/accessoires niet gewenst is vervalt de “package deal korting” of dient deze te worden herberekend.

Kan ik mijn voertuig personaliseren?

Wij beschikken over een gamma accessoires waarmee je jouw voertuig zowel praktisch als optisch kan personaliseren.

Vind je niet wat je zoekt? Laat het ons snel weten.

Hoe zit het met de waarborg?

Wij bieden op al onze wagens een totale waarborg van 2 jaar.

Meer info betreffende onze garantievoorwaarden kan je ontvangen via info@handiri.be

Wat in geval van panne of ongeval?

Aangezien wij de meest courante onderdelen permanent op voorraad hebben moet je in geval van panne uw wagen niet nodeloos missen.

Wanneer jouw voertuig geïmmobiliseerd is door een ongeval stellen we samen met de carrosserie alles in het werk om jouw wagen snel terug op de baan te krijgen.

Hoe zit het met het verbruik op LPG?

Gemiddeld verbruiken onze pick-ups 18l lpg/100 km, omgerekend 7,2 €/100 km.

In vergelijking met een soortgelijke diesel pick-up, is dit zeer goedkoop rijden.

Is rijden op LPG veilig?

Velen denken dat wagens op lpg niet veilig zijn, maar met de nieuwe veiligheidsnormen en de verplichte inbouw door een erkend LPG-installateur zijn wagens op lpg minstens even veilig als benzine- en dieselwagens.

Zijn er voldoende LPG stations?

LPG is niet alleen in België bezig aan een inhaalrace. Ook in het buitenland vinden er veel positieve ontwikkelingen op dit gebied plaats. Eén van de voordelen hiervan is dat het aantal tankstations waar LPG verkrijgbaar is in Europa snel groeit!

De voorzieningen voor auto’s op autogas in het buitenland worden steeds beter. In landen als Nederland en Italië bestaat traditioneel al een groot netwerk van tankstations die autogas verkopen. In andere landen neemt het aantal LPG-verkooppunten snel toe.

Kan ik nog op benzine rijden?

Absoluut, het benzinesysteem blijft onveranderd. De motor start automatisch op benzine, schakelt automatisch over naar LPG en bij een lege LPG-tank schakelt hij terug om naar benzine.

Je kan steeds manueel overschakelen van de ene naar de andere brandstof.

Mag ik mijn wagen op LPG ondergronds parkeren?

In ondergrondse parkings waar ook detectoren op de grond worden geplaatst mag je parkeren. (LPG is in tegenstelling tot benzine zwaarder dan lucht) Veel ondergrondse parkings zijn reeds van detectoren voorzien.

Na hoeveel jaar moet de LPG installatie/tank herkeurd worden?

Volgens de nieuwe reglementering van het KB van 7 maart 2013 dient de LPG-tank, indien het ingebouwd is in de kofferruimte, herkeurd te worden na 10 jaar. Bij onderbouw dient deze herkeurd te worden na 6 jaar. Dit dient te gebeuren door een erkend LPG-installateur.

Word ik extra belast als ik met een wagen rijdt op LPG?

De aanvullende lpg-toeslag is niet van toepassing op lichte vrachtwagens.

Bestuurders van personenwagens die op LPG rijden moeten jaarlijks een LPG-toeslag of aanvullende verkeersbelasting betalen. Het bedrag van de LPG-toeslag wordt berekend op basis van het vermogen van de motor van jouw voertuig. Van 4 Fiscale PK en minder tot 7 Fiscale PK betaal je € 89,16 per jaar, van 8 Fiscale PK tot 13 Fiscale PK betaal je € 148,68 per jaar en vanaf 14 Fiscale PK en meer betaal je € 208,20 per jaar. Voor lichte vracht dient er geen extra LPG taks betaald te worden.

Wat is een lichte vrachtwagen?

Deze definitie van lichte vrachtwagen – opgesteld door de FOD Mobiliteit en Vervoer.

Een lichte vrachtauto is een voertuig dat ontworpen en gebouwd wordt voor het vervoer van goederen en waarvan de toegelaten massa niet meer is dan 3 500 kg.

Welke types genieten van een gunstig fiscaal stelsel?

De volgende 4 categorieën van auto’s vallen onder het gunstig fiscaal stelsel en worden als lichte vrachtwagens beschouwd:

  • Pick-ups met enkele cabine
  • Pick-ups met dubbele cabine
  • Bestelwagens met enkele cabine
  • Bestelwagens met dubbele cabine

Welke fiscale voordelen heeft een lichte vrachtwagen?

Een lichte vrachtauto geniet van een aantal (fiscale) voordelen …

  • Geen belasting op inverkeerstelling
  • Lagere verkeersbelasting
  • Geen CO2-solidariteitsbijdrage als er geen privégebruik is

Beroepskosten zijn voor 100% aftrekbaar ongeacht of activiteiten worden uitgeoefend via een eenmanszaak dan wel d.m.v. een vennootschap. Dit in tegenstelling tot de aftrek van personenwagens die voor 75% beperkt zijn in een eenmanszaak ofwel aftrekbaar zijn in functie van de CO2-uitstoot ingeval van een vennootschap.
Recht op de investeringsaftrek (voor een eenmanszaak).

Recht op degressieve (= versnelde) afschrijving. Eventuele bijkomende kosten bij aanschaf kunnen ineens worden afgeschreven.

Bij een personenwagen worden dergelijke kosten volgens hetzelfde ritme als de wagen afgeschreven.

De btw is volledig aftrekbaar, op voorwaarde dat er geen woon-werkverkeer is.

Op het vlak van BTW is de 50%-aftrekbeperking immers niet van toepassing voor lichte vrachtwagens, dit is wel het geval voor personenwagens. Indien er wel privégebruik (incl. woon-werkverkeer) is, kan een forfaitaire aftrekpercentage van 85% worden toegepast voor lichte vrachtwagens i.p.v. 35% voor personenwagens. Of je de wagen al dan niet gebruikt voor het vervoer van goederen doet niet ter zake om van de fiscale voordelen te genieten (met uitzondering van het forfaitair btw- aftrekpercentage van 85%). De fiscus kan je dus de voordelen niet ontzeggen als de activiteit van jouw onderneming enkel bestaat uit het verstrekken van diensten.